TILBAGE TIL NYHEDER

– Krisen kræver fælles løsninger

Sandahl og virksomheder i coronamøder med statsministeren

Statsministeren, finansministeren og erhvervsministeren fik onsdag status på coronakrisen set fra virksomheder og fagforbund på en telekonference. Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, glæder sig over, at regeringen prioriterer dialogen højt.

Coronakrisen har sat markante, negative aftryk på det danske samfund og vores økonomi. Men et tæt samarbejde mellem erhvervslivet, lønmodtagerne, regeringen og Folketinget har været afgørende for at begrænse skaderne.

I dag onsdag drøftede Lars Sandahl Sørensen og en række små og store virksomheder på tværs af brancher den nuværende status på coronakrisen med statsministeren, finansministeren og erhvervsministeren på en telekonference, hvor også de to formænd for Dansk Metal og 3F var til stede.

– Vi står på kanten til en kritisk og afgørende ny fase, hvor det handler om at genåbne Danmark gradvist og kontrolleret – og samtidig for alt i verden holde hånden under alle de virksomheder og arbejdspladser, som er under så hårdt pres.

Derfor sætter vi stor pris på, at regeringen i en vanskelig tid så klart prioriterer dialogen med DI og virksomhederne om de fornødne løsninger, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Vigtigt at åbne forsigtigt og undgå markante tilbageslag

På mødet deltog blandt andre CEO Niels B. Christiansen fra LEGO Koncernen. Han understregede blandt andet vigtigheden af en gradvis og kontrolleret genåbning af samfundet.

– Det er vigtigt, at vi ikke sætter de klare resultater, vi har opnået ved at inddæmme smitten, over styr. Derfor har det stor betydning – også for erhvervslivet, at vi går kontrolleret, gradvist og klogt til værks, når vi genåbner samfundet, siger Niels B. Christiansen.

Adm. direktør Vibeke Svendsen fra Envoterm A/S, der er formand for DI’s SMV-udvalg, deltog også. Hun påpeger, at rigtig mange SMV’er er presset på likviditeten, og at der derfor er behov for hurtigt at få hjælpepakkerne ud at virke.

– Og så skal de justeres, så de kan hjælpe. Der er tydeligt brug for, at Eksport Kredit Fonden (EKF) kan være med til at understøtte dansk eksport lige nu. Det er virkelig vigtigt – i høj grad også for de små og mellemstore, siger Vibeke Svendsen efter mødet.

Læs hele artiklen her: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/4/sandahl-og-virksomheder-i-coronamode-med-statsministeren-krisen-kraver-falles-losninger/