Luftfart og Forsvar

Aktiviteter og processer i luftfarts- og forsvarsindustrien og underindustrier kan opdeles i tre grundlæggende kategorier: Produktion, vedligehold og rengøring. Luftfarts- og forsvarsindustrien har strenge regler og reguleringer for alle kategorier og alle produkter og dele vil modtage adskillige overfladebehandlinger og rensninger i løbet af deres levetid. Disse aktiviteter og processer er vand-intensive og genererer miljøskadeligt spildevand der ikke kan udledes i kloak, men skal bortskaffes professionelt.

Vandintensive processer i produktion, vedligehold og rengøring af dele i

luftfarts- og forsvarsindustrien

 • Støbning
 • Galvano industri
 • Autoklavering
 • Slibning
 • Tryktests
 • Rensning og affedtning
 • Rensnings- og kemiske bade

Spildevand fra ovenstående aktiviteter indeholder typisk olieemulsioner, forskellige metaller eller metalforbindelser, alkaliske affedtningsmidler, kølemidler og/eller andre kemikalier. De strenge regler i industrien betyder at flere af de vandintensive processer skal udføres regelmæssigt. Virksomheder der bruger en eller flere af disse processer eller leverer det som en service til andre virksomheder bør derfor benytte effektive teknologier til behandling af deres spildevand – Ved at vælge den rigtige teknologi kan virksomhederne både reducere deres driftsomkostninger og minimere deres vandforbrug.

Udfordringen

Procesvand fra luftfarts- og forsvarsindustrien indeholder typisk metaller der er skadelige for miljøet, f.eks. aluminium fra støbning, kobber fra elektrogalvanisering eller rester fra metaller der har været renset og affedtet eller har været nedsænket i rense- eller kemiske bade. Men det kan også være cyanid cadmium, eller andre ikke-organiske forbindelser der er typiske for luftfarts- og forsvarsindustrien, for deres slidstærke og tålende evner, men også er stærkt skadelige for miljøet hvis de ikke bliver behandlet ordentligt. Udfordringen er at alle metaller, metalforbindelser og kemikalier, hvad enten det er affedtningsmidler, frigivelsesmidler, kølemidler, slibemidler, korrosionshæmmende midler eller noget andet, skal separeres fra vandet før det kan udledes eller genbruges i produktionen. Derudover er der strenge tolerancer for hvor rent vand skal være før det må benyttes i produktionen, til vedligehold eller rengøring, da mineraler som calcium og magnesium kan svække de metaller der indgår i processerne – Det betyder at kun blødt vand må bruges og vandet derfor enten skal blødgøres med kemikalier eller mineralerne skal separeres fra vandet.
Envotherm har udviklet en alternativ teknologi der minimerer dit behov for brug af kemikalier, øger din effektivitet og reducerer dine omkostninger. Derudover, kan du med E-MVR teknologi

Løsningen

E-MVR teknologi er den mest kosteffektive, bæredygtige og pålidelige teknologi til behandling af industrielt spildevand på markedet. Vores ZLD-serie er en plug-n-play løsning, bygget med fokus på fleksibilitet. Det betyder at teknologien kan justeres og tilpasses til at behandle en lang række forskellige slags spildevand. Vi tester dit spildevand i et laboratorie og finder ud af hvordan forskellige slags spildevand kan blandes og hvordan vi laver den bedste løsning til dit spildevand. Vores unikke add-on teknologier kan tilpasses på fleksible måder, så vi sikrer dig at du altid har det renest mulige destillat, uanset hvor kompliceret dit spildevand er. Derudover, kan vores personale nemt opgradere kapaciteten af dit anlæg, hvis dit kapacitets-behov skulle stige.
Vores E-MVR teknologi der er baseret på atmosfærisk tryk kombineret med vores unikke teknologier til behandling af forskellige slags komplekst spildevand, giver dig alle de fordele du skal bruge for at optimere behandlingen af dit spildevand og profitere på de fordele som den teknologiske udvikling kan give dig.
Hos Envotherm giver vi dig en garanti på renheden af dit destillat, energiforbruget og den årlige kapacitet på vores systemer.

Videoen nedenfor forklarer hvordan vores teknologi virker.

PLAY

Fordele ved en

Envotherm løsning

 • Gratis test af dit spildevand
 • Lej et anlæg før du køber
 • Fuldt automatiseret
 • 70% af al service kan udføres online
 • Højeste oppetid på markedet
 • Garanti på renhed af destillat, årlig kapacitet og energiforbrug
 • 24-timers supportlinje – Bemandet af ingeniører
 • Genbrug op til 99% af dit procesvand
 • Kun 20-45 kWh/m3 spildevand, afhængigt af størrelsen på den løsning du vælger