Overfladebehandling

Overfladebehandling er en bred betegnelse for processer og aktiviteter der behandler overflader med mange forskellige formål, f.eks. korrosionsbeskyttelse, optimering af overfladevedhæftning og forbedring af optik. Mange af processerne indenfor overfladebehandlingsindustrien og dens underindustrier har dog vand som en essentiel del af deres processer og aktiviteter.

Vandintensive processer i
overfladebehandslingsindustrien og dens understrier

 • Rensning og affedtning

 • Rensnings- kemiske bade

 • Bejdsning

 • Teknisk ætsning

 • Pulverlakering og maling

 • Galvano industri

 • Slibning og polering

Uanset om du behandler rustfrit stål, aluminium, molybdæn, nikkellegeringer, kobber, messing, krom, andre metaller eller en kombination af metaller, vil vandet der er blevet brugt i processerne indeholde spor/rester af de metaller der er blevet behandlet. Derudover kan vandet også indeholde miljøskadelige olieemulsioner og kemikalier som ikke må udledes.
Envotherm har udviklet den mest effektive, kosteffektive, pålidelige og bæredygtige teknologi til behandling af spildevand fra overfladebehandlingsindustrien og dens underindustrier.

Udfordringen

Når det kommer til at rense vand der er blevet brugt til overfladebehandling, er der flere forskellige udfordringer: Den første udfordring er at der oftest er metaller i spildevandet, f.eks. kobber fra elektrogalvanisering, zirconium fra rensning af nanokeramiske belægninger, jernholdige metaller, krom-, nikkel- og aluminiumslegeringer fra bejdsning, aluminium fra ætsning eller rester af metaller der har været renset eller nedsænket i rensnings- eller kemiske bade.

Den anden udfordring er at spildevandet ofte indeholder flere forskellige kemikalier der gør spildevandet endnu mere komplekst. Kemikalierne er oftest begrænset til at være slibemidler, befugtningsmidler, korrosionshæmmende midler og rester fra jern-, zink- og manganfosfatering.

Derudover, har virksomheder i overfladebehandlingsindustrien ofte flere forskellige slags spildevand og bruger derfor enten flere forskellige anlæg til behandling af spildevand eller benytter en teknologi der kræver meget arbejdskraft.

Envotherm har udviklet en alternativ teknologi der minimerer dit behov for brug af kemikalier, øger din effektivitet og reducerer dine omkostninger. Derudover er løsningen automatiseret og har markedets højeste oppetid.

Løsningen

E-MVR teknologi er den mest kosteffektive, bæredygtige og pålidelige teknologi til behandling af industrielt spildevand på markedet. Vores ZLD-serie er en plug-n-play løsning, bygget med fokus på fleksibilitet. Det betyder at teknologien kan justeres og tilpasses til at behandle en lang række forskellige slags spildevand. Vi tester dit spildevand i et laboratorie og finder ud af hvordan forskellige slags spildevand kan blandes og hvordan vi laver den bedste løsning til dit spildevand. Vores unikke add-on teknologier kan tilpasses på fleksible måder, så vi sikrer dig at du altid har det renest mulige destillat, uanset hvor kompliceret dit spildevand er. Derudover, kan vores personale nemt opgradere kapaciteten af dit anlæg, hvis dit kapacitets-behov skulle stige.

Vores E-MVR teknologi der er baseret på atmosfærisk tryk kombineret med vores unikke teknologier til behandling af forskellige slags komplekst spildevand, giver dig alle de fordele du skal bruge for at optimere behandlingen af dit spildevand og profitere på de fordele som den teknologiske udvikling kan give dig.

Hos Envotherm giver vi dig en garanti på renheden af dit destillat, energiforbruget og den årlige kapacitet på vores systemer.

Videoen nedenfor forklarer hvordan vores teknologi virker.

Afspil video

Fordele ved en
Envotherm løsning

 • Gratis test af dit spildevand

 • Lej et anlæg før du køber

 • Fuldt automatiseret

 • 70% af al service kan udføres online

 • Højeste oppetid på markedet

 • Garanti på renhed af destillat, årlig kapacitet og energiforbrug

 • 24-timers supportlinje – Bemandet af ingeniører

 • Genbrug op til 99% af dit procesvand

 • Kun 20-45 kWh/m3 spildevand, afhængigt af størrelsen på den løsning du vælger